|FRUGTPLANTAGEN
økologiske æbler
 
FRUGTPLANTAGEN:
 
ÆBLER
 
ANDEN FRUGT
   
 
  Plantagen modtager økologistøtte og støtte til økologiske frugtræer.
   
   
 
 
Æblerne

Følgende æblesorter dyrkes til brug som friske æbler og til most.
Det er dels gamle sorter, som er kendte for deres gode smag, men som ikke dyrkes så meget mere.
Dels nyere sorter, som egner sig godt til økologisk dyrkning og som har gode smagsegenskaber enten som spise æbler eller til mostningen.

Sæsonen starter midt i august med sommeræbler: Collina, Discovery, Rød Ananas, Guldborg og Bøghs Citron.
Så kommer Filippa, Rød Aroma, Gråsten, Holsteinar Cox, Signe Tillich, Pigeon, Ingrid Marie, Karin Sneider, Bellida og Bodil Nergård samt madæblerne Belle de Boskop og Bramley.
 
 

Cideræblerne

Der dyrkes også en række æblesorter, som er forædlet i Frankrig og England, hvor man har en lang tradition for at drikke cider (med alkohol) og har æblesorter beregnet til det. De sorter har nogle spændende smagselementer, som bidrager rigtigt godt til måltidsmostene, blandt andet har de et højt tannin indhold og nogle bitre smagsnoter, som er spændende.
De sorter som dyrkes på Strynø er udvalgt, så de passer til klimaet og så de bidrager på forskellig måde med smag til mostene:
Frequin Rouge, Bedan, Binet Rouge, Judaine, Ellis Bitter og Tremlets Bitter.

 
Der er podet mange flere sorter som forsøg, men indtil videre i små mængder. Senest er der podet lidt flere af to sorter, som viste sig meget lovende i en most smagstest på Pometet af mange gamle sorter. Tagesminde, en sort med en fin fin syrlighed og Antonius, en spændende krydret sort, men det varer jo nogle år fra podning til der er nok til most, men man skal jo have noget at glæde sig til.
 
 
 
 
økologisk frugtplantage på strynø
  .  
  Mette Meldgaard , Korsvejen 9, 5943 Strynø Tlf +45 40178137.. msmeldgaard@gmail.com