|FRUGTPLANTAGEN
økologiske æbler
 
FRUGTPLANTAGEN:
 
ÆBLER
 
ANDEN FRUGT
   
 
  Plantagen modtager økologistøtte og støtte til økologiske frugtræer.
   
   
 
 

Anden frugt
Der er så megen spændende frugt, som kan dyrkes med rigtig god smag i DK. På Strynø, hvor der er lidt mildere klima er det også rigtigt godt at dyrke pærer, som ellers er udsatte for frost i foråret.

Her dyrkes: Conference, Herrepære, Gråpære, Anna og Katrine og så har vi nogle fantastiske store gamle pæretræer, som vi ikke kender sorterne på.
Her er også plantet abrikoser og de år, de giver frugter er der rigtigt megen smag i dem, så de giver et fantastisk syltetøj.
Her er fire sorter af storfrugtede hasselnødder, som endelig er ved at vokse til. Der er ikke noget så godt som helt friske hasselnødder i slutningen af september.

Så er der blommerne, lige nu er der blommer til salg fra august til oktober fra Opal, Jubilæum, Reine Clode, Valor, Svedskeblommer og Tophit.

Der er også plantet en blommesamling i samarbejde med Pometet med ca. 70 forskellige sorter af blommer og kræger.
Der er ikke så mange træer af hver slags, men det bliver rigtigt spændende at udforske smagene, når de begynde at give blommer.
 
 

Ribs og solbær er jo fantastiske. De bruges først og fremmest som saft i mosten. Ribsene er af en sort, som giver rigtigt flotte lange klaser, så når der er rigtigt mange sælges de også friske.
Blåbær er jo blevet rigtigt populære, også de som kaldes amerikanske blåbær, og som ikke er helt så stærke i smagen. De skal normalt dyrkes i sur jord, men her eksperimenteres med at dyrke dem i restpulpen, som kommer ud af mostningen, den er jo også sur.
Her er også kvæder og gule efterårshindbær, der hedder fallgold og endeligt hyld, som jo både kan give blomster og bær. Indtil videre er det bær, der bruges (først kogt som saft) i mosten.

 
 
 
 
økologisk frugtplantage på strynø
  .  
  Mette Meldgaard , Korsvejen 9, 5943 Strynø Tlf +45 40178137.. msmeldgaard@gmail.com